Meie firma | Eesti firmade registreerimine ja müük | Valmisfirmad |
Offshore firmad | Firmade registreerimine Sankt-Peterburis ja Pihkvas | Hinnakiri | Kontakt
rus | est | eng


Esilehele   Saada e-mail   Lisa lemmikutesse


Firmade registreerimine Sankt-Peterburis ja Pihkvas »
Piiratud vastutusega ühing (OOO) »
Aktsiaselts (AO) »
Välismaise investeeringuga ettevõte »
Filiaalid ja esindused »
Maksud Venemaal »




Maksud Venemaal

Vene Föderatsioonis on kehtestatud järgmist tüüpi makse ja lõive:

·          Föderaalsed maksud ja lõivud – kehtestatud maksukoodeksi alusel ja on kehtivad kogu riigis:

o         käibemaks – 18%

o         aktsiisid (aktsiisiga maksustatavad kaubad – etüülpiiritus, alkohoolsed joogid, tubakatooted, autod, bensiin, diiselkütus)

o         ettevõtte tulumaks – 24%

§          dividendidena saadud vene firma tulu vene firmalt ja füüsilise isikuna (VF resident) – tulumaks 9%

§          välismaise firma tulu saadud vene firmalt, ning samuti vene firma saadud tulu välismaiselt firmalt – tulumaks 15%

o         füüsilise isiku tulumaks – 13%

§          ettevõttest osaluse korras dividendidena saadav tulu – tulumaks 9%

§          üldine sotsiaalmaks (maksab tööandja) – 26%

o         riigilõivud

o         tollimaksud

 

·          Föderaalsed maksud ja lõivud – kehtestatud seadustega VF-i isikutele. Siia kuuluvad: ettevõtte vara maks; kinnisvara maks; teemaks; hasartmängu maks; transpordimaks; regionaalsed litsentsitasud.

·          Kohalikud maksud ja lõivud – kehtestatakse kohalike omavalitsuste poolt. Siia kuuluvad: maamaks; füüsiliste isikute vara maks; reklaamimaks; pärandi- ja kinkemaks; kohalikud litsentsitasud.

 

Peale selle eksisteerib Venemaal kõrvuti üldise maksusüsteemiga ka lihtsustatud maksusüsteem. Lihtsama maksusüsteemi rakendamine ettevõtetele näeb ette ettevõtte tulumaksu, ettevõtte vara maksu ja üldise sotsiaalmaksu maksmise asemel ühe maksu maksmise, mis arvutatakse firma tulust maksustamisperioodi vältel. Ettevõtted, kes on omaks võtnud lihtsama maksusüsteemi, ei ole kohustatud maksma käibemaksu, välja arvatud käibemaksu, mis tekib kauba vedamisel VF-i tolliterritooriumile.

 

Lihtsama maksusüsteemi järgi kuulub ettevõtetel nimetatud ühe maksu alla ettevõtte tulumaks, ettevõtte vara maks ja üldine sotsiaalmaks. Juhul, kui maksuobjektiks on tulud, on maksu suuruseks 6%. Juhul, kui maksuobjektiks on tulud, millest on mahaarvatud kulud, on maksu suuruseks 15%.

 

Lihtsustatud maksusüsteemi ei saa rakendada järgmised ettevõtted, kellel on filiaalid ja (või) esindused: pangad, kindlustusfirmad, investeerimisfondid, professionaalsed väärtpaberiturul kauplejad, pandimajad jne.

 

Esilehele   Saada e-mail   Lisa lemmikutesse